Waarom begin ik een blog

Je kent het vast wel; je wil iets goed doen voor het milieu. Maar wat? Dat was precies dezelfde vraag die ik (link naar wie ik ben) mij enkele jaren geleden stelde.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vlad-kutepov-TfkuCmQaeX8-unsplash.jpg

Keuzes maken en frustraties

Op mijn website en vooral in mijn blog wil ik je meenemen op mijn avontuur en mijn frustraties delen over het milieuvriendelijker leven. Want ik wil beter mijn best doen, maar wat is haalbaar en wat wil ik doen. Met het oog op comfortabel willen leven.

Waarom de naam (milieu)vriendelijk leven?

Want als ik eerlijk ben vind ik het milieu belangrijk, maar ik wil ook comfortabel leven. Ik wil niet onder een koude douche staan of naar zes verschillende winkels gaan, omdat ze daar spullen zonder plastic verkopen. Vandaar is mijn gedachte ook (milieu)vriendelijk leven. Vriendelijk voor mij en het milieu. Ja, in die volgorde. Eerst ik, dan het milieu. Waarom? Omdat wanneer ik het niet meer leuk vind of trek, dan stop ik ermee en verliest het milieu er uiteindelijk nog meer mee.

Jullie motiveren en inspireren

In mijn blog deel ik mijn ontdekkingen en heb ik het over de keuzes die ik maak. Soms zijn het grote keuzes, maar meestal zijn het de kleine dingen. Ik denk namelijk dat jij echt wel iets wil veranderen om het milieu te helpen, maar geen grote veranderingen in je leven daarvoor wil maken. Of in elk geval niet in een keer.

Daarom ben ik op zoek naar de kleine dingen waarmee je een verschil maakt. En wie weet verander je gaande weg wel steeds iets meer.

Je kan toch meer doen?

Er zullen mensen zijn, die vinden dat ik beter mijn best moet doen. Of vinden dat ik me aanstel en moet vermannen. Dat mag je vinden en misschien heb je ergens nog wel gelijk ook. Maar dit is mijn avontuur en ik hoop anderen ermee te inspireren en te motiveren om ook dingen in hun leven te veranderen. Misschien verschilt jouw manier van mijn manier, maar uiteindelijk willen we hetzelfde; een betere wereld.

Leave a Comment