Keuzes maken

Ken je dat gevoel? Dat je te veel dingen wil doen? Niet weten waar je precies heen moet? Het gevolg bij mij is, dat ik meestal minder of niets doe. In dit stuk neem ik je mee in mijn strijd tegen mezelf en de eisen die ik stel aan mezelf en de website.

Waar moet ik nou heen met de website?

Het begin van de website

Ongeveer een maand geleden heb ik deze website geregistreerd en bedacht waarover ik wilde schrijven. Onderwerpen genoeg, dacht ik. En dat bleek te kloppen. Echter ben ik niet snel tevreden en wil ik diepgang bieden. Met als gevolg dat ik uren en dagen aan het inlezen ben. Pas dan wil ik gaan schrijven en ook dat duurt weer dagen. Gevolg; een bericht per week en nog lang niet tevreden met hoe de website eruit ziet. Dat moet anders kunnen toch? Kortom er moet iets veranderen.

Wat gaat er veranderen?

Dat is niet de snelheid waarmee ik een artikel schrijf. Want ik wil diepgang bieden in artikelen. Er staan al genoeg korte verhalen online, zonder bronvermelding of feiten. Daar is in de basis niets mis mee, maar ik persoonlijk wil mezelf onderscheiden door middel van achtergrondinformatie. Mijn vriendin zegt dan plagerig; ‘je wordt toch geen Wikipedia, hé?’
Dat word ik niet. Maar ik wil graag het gehele plaatje geven.

Dat betekent voor mij dat ik moet accepteren dat ik dus ongeveer een artikel per week zal schrijven. En dat het goed is. Het is immers mijn website en ik bepaal wat ik doe en waar ik blij van word. Door het op een manier te doen waarop ik het volhoud, zal ik uiteindelijk eerder bereiken dat ik anderen kan inspireren of motiveren om iets te veranderen. En dat is wat ik wil.

Zeg ja tegen acceptatie.

Inhoud vs gemak

Ik weet echt wel dat er ook mensen zijn die gewoon even snel iets willen lezen. Voor die mensen probeer ik mijn teksten zo op te bouwen, dat ze door middel van dik gemaakte woorden de essentie er snel uithalen. Verder maak ik in mijn artikelen een inhoudsopgave, waardoor je er snel doorheen kan lezen.

Hoe nu verder?

Het antwoord is simpel; doen waar ik blij van word. Want dan houd ik het vol en bereik ik uiteindelijk meer. Dus als ik een keer per week iets schrijf dan is dat prima. Het komt pas online als ik er tevreden over ben. Als ik genoeg bronnen heb om de inhoud te verantwoorden.

Komende tijd wil ik vaker korte stukjes schrijven met daarin praktische tips om milieuvriendelijk te leven. Dat is voor mezelf ook gelijk een test om te kijken of ik tevreden kan zijn wanneer iets ‘geen diepgang’ heeft.

Leave a Comment